拳击帝国论坛

[原创] “拳坛糖块”舒格雷.伦纳德向ESPN袒露自己如何走出人生最黑暗时刻(回wei1974要求)

1万

长老

The shawshank redemption

论坛贡献奖原创先锋奖拳击翻译奖

财富
6459 拳币

内容:伦纳德接受ESPN记者布莱恩采访,述说如何战胜自己的另一面。

听译:一打一搂抱(原创,由于是听译,省略去一些语气词)

Lenard:  That is well for me to come to an conclusion that a book will do me good, did know my manual frist, but why in the book, we took nearly two years was consulted, I drank a lot, I did drug a lot and I did those things to minimize the pain that I doubt with for thirty years.

伦纳德:出版一本书来给自己下个结论,这样对自己很有益处,读者记得要先看一下这本书的指南啊,为了这本书,我花了两年的时间不断的咨询请教,我曾经大量酗酒,我曾经大量吸毒,我做这些嗜好的原因就是为了减小心里的那些痛苦,那些三十年来一直困扰我的痛苦。

host:  What have you done for it to put that down?

主持人:你为了完全放下那些痛苦,你采取了什么方法呢?

Lenard:  It is about freeing me, I mean, as much I had in life with the belts, the gold medal, the money, the fame, all of these are wonderfull, family, friends and everything, I have the lowest servility, I lived a life that was so painful, people never ask me "how are you doing Ray?" because I always concern about them, helping them, I mean I am not using this excuse for the horrible things I did to my first wife, I am not using this excuse to say " well, a crapy dad", but for me, it is why I thought the way I thought, you know, it slowly kills me.

伦纳德:那就是释放我自己,我的一生中所获得的东西,比如金腰带,金奖牌,金钱以及名望等,所有的这些都很完美,家庭,朋友以及一切东西都很好,我从来没有屈从过别人。但是我的生活是如此的糟糕,因为别人从来没有关切的问过我:“舒格雷,你最近过的好吗?”这样的问题,一般都是我总去关心别人,帮助别人,我不是以此找借口来掩饰我对前妻做的那些可怕的事,我不是以此找理由去解释自己是一个满脸皱纹的父亲,但是对我而言,我思故我在,你懂吗?缺少别人的关心几乎慢慢的毁掉我。

host:  Are you doing any therapy now or anything like that?

主持人:你现在参加了一些相关的治疗吗?

Lenard:  I go to the AA program and it will be five years in July the fourth that I have been sobered, I never acknowledge that I like alcohol, Sugar Ray never can not like alcohol. it took me six month, eight month to say in that room, alcohol it has been long,I can fight myself, that is what it says my toughest fight was me, at that time, I still fight myself, I pray to god I never go back there because if I go back there, I would be die, I know that fact, it is inevitable I normally die, I got too much to live for, my father and mother are still living, my dad is eighty-nine, my mum is eighty-three, this is the first time they really save me happy and sober.

伦纳德:我参加了一个叫AA的治疗,这种治疗会持续五年时间而且我已经沉迷其中了,我不会承认我喜欢酒精,舒格雷永远也不会喜欢酒精,我用了大约6个月或者8个月的时间才能在说出自己心里话,酗酒已经是很早以前的事情了,我可以与自己进行斗争,这就是为什么我说最大的对手是自己的原因,我向上帝祈祷我不能再回到过去那种日子了,如果我再一次颓废自己,那么就完蛋了,每个人都不可避免的会死,我知道这是个事实,我活着还有许多事情要去做,我父母都还健在,父亲89岁了,母亲83岁了,这是他们第一次来拯救我,让我变得快乐以及清醒。

host:  You are addressing other things, do you need to address other things you said that got out of you, do you feel free that now?

主持人:你提到了一些事情来排解自己的压抑,你现在觉得轻松了吗?

Lenard:  This program makes me be out frustrate honest, you know, it is about surrendering, that is hard to do for anyone.

伦纳德:这种治疗可以让自己真诚的说出心中的挫折,要做到放弃,这对每个人都很艰难。

host:  And you trained your whole life to not allow that.

主持人:你的一生都曾经告诫自己不要放弃,不要投降,对吧。

Lenard:  To not allow that,  to never surrender,  goes against who I am, but it took me to surrender to be happy again, first time I mean I do not know when I was happy, to be honest with you, having my own kids, yeah I was happy, to win my titles, yes I was happy, but those are a little boost for happiness, also it was coped with I am not feeling good about myself, you see me smile, I was not feeling happy, I did that, I smiled because I do not want you to see what I was feeling, it only get worse when I was retired, it really starts accelerated, I never drank that heavy until I retired, when I found myself libeled.

伦纳德:是的,我以前是不抛弃不放弃,但是现在这种治疗与曾经的我正好相反,治疗让我学会了放弃,因此我又重新变得开心了,我都不知道上一次快乐是什么时候了,有了自己的孩子,恩,这是快乐,夺得拳王头衔,是的,这也是快乐,但是这些东西并不能代表真正的幸福。我对自己不满意的时候,你们平时看见我微笑,其实我并不是那么的开心,我之所以笑呵呵的,是因为我不想让别人知道我的内心,当我退役的时候,这种不快乐的情绪变得越来越重了,退役后当我被别人诽谤的那段时间,我大量的酗酒。

host:  You kept going back to that trifle that goes back to find that structure?

主持人:你回顾过去的事情,是不是想找出这些事情发生的原委?

Lenard:  I kept going back because it may be unhabited,  it made me not to think about the consequence,  it made me not to think  about how I was hurting.

伦纳德:我回首过去是因为它会慢慢的被淡忘,治疗会让我不去想那些结果,让我不会去想着别人怎么伤害我。

host:  How are you now? what is your life like?

主持人:你现在过得好吗?你平时的生活怎么样呢?

Lenard:  I am fine, I mean one day a time actually, I am happy, my two son tried to rebuilt our relationship, I have a daughter, she is fourteen, she is growing too fast, I have a wonderful wife, I mean I have a great life and great friends, but it is one day a time, one day a time.

伦纳德:我过的很好,实际上就是过好每一天,我很幸福,我的两个儿子正在尝试着重新修复我们之间的关系,我有一个女儿,她今年14岁,她成长的非常快,我有一个美好的妻子,我的意思是我有着这么好的人生以及朋友们,总之现在的生活就是过好每一天,享受每一刻。

英文视频地址如下:http://espn.go.com/video/clip?id=6675198

声明:帝国独家,禁止转载。

评分

yhx + 3 + 3 + 3
拳魂1996 + 3 + 3 + 3
岩石强森 + 2 + 2 + 2
非暴力拳击 + 3 + 3 + 3 好东西!
无风起浪 + 2 + 2 + 2
难受 + 3
雯三川 + 3

1万

荣誉会员

论坛贡献奖

财富
69789 拳币
沙发

评分

一打一搂抱 + 3 沙发费!

1万

12万

40万

管理员

富豪公益奖终身成就奖优秀版主奖论坛贡献奖拳击翻译奖

财富
2179500 拳币
作为一个拳击手,能做到想阿伦这样身心健康,安度晚年,确实需要强大的心理素质

评分

一打一搂抱 + 3 霍普的心理怎么样呢?

1万

荣誉会员

论坛贡献奖

财富
69789 拳币
伦纳德说他曾经嗑药
什么药?
什么迷我不要,观赏拳击有学问,激烈勇敢我最爱,细水长流可养眼!

1万

长老

财富
6459 拳币
雯三川 发表于 2011-6-25 10:06
伦纳德说他曾经嗑药
什么药?

在美国,单独说"drug"这个词,就是指毒品,伦纳德在视频中自述退役后曾大量吸食毒品。

1万

12万

40万

管理员

财富
2179500 拳币
雯三川 发表于 2011-6-25 10:06
伦纳德说他曾经嗑药
什么药?

打拳期间身体受到的伤害,伤痛会持续很多年,直至终老,吸毒可以减轻症状

1万

长老

财富
6459 拳币
闲着没事 发表于 2011-6-25 10:12
打拳期间身体受到的伤害,伤痛会持续很多年,直至终老,吸毒可以减轻症状

霍亚也是无聊才碰毒的,但是这些都是退役后的事,而且不是什么类固醇成长激素的,和药罐子不一样。

1万

荣誉会员

论坛贡献奖

财富
69789 拳币
明白了
癌症病患难怪要偷食大麻
林彪以前特权常常服毒品
什么迷我不要,观赏拳击有学问,激烈勇敢我最爱,细水长流可养眼!

1万

12万

40万

管理员

财富
2179500 拳币
一打一搂抱 发表于 2011-6-25 10:22
霍亚也是无聊才碰毒的,但是这些都是退役后的事,而且不是什么类固醇成长激素的,和药罐子不一样。

很正常,俺也偶尔尝试一下

1万

长老

if I rest,I rust

优秀素质奖论坛贡献奖拳击翻译奖

财富
14838 拳币
昨天晚上刚好在看伦纳德的hbo记录片,貌似他戒毒复出后不断比赛。他的第一任妻子决定离开他,说她终于明白伦纳德这辈子就活在拳击里,不可能再改变。想想老糖块台上这么机灵一个人,其实也很固执。

评分

一打一搂抱 + 3 + 3

nothing beats a happy young fighter